Hem/Zanzibar/Städlejonets fotbollslag på Zanzibar i serieledning

Städlejonets fotbollslag på Zanzibar i serieledning

Med stor glädje konstaterar vi att Städlejonets fotbollslag på ön Zanzibar utanför Tanzanias kust, vårt dreamteam Matemwe United, äntligen gått upp i serieledning. De har numera oftast både tröjor och fotbollsskor när det är match så nästa gång blir det pengar till bussresorna och matpaket till och från matcherna som blir presenten från oss på företaget.

Även vi på Städlejonet har nyligen gått upp i serieledning; och då pratar vi högsta serien. Vi har fått ett par nya mycket intressanta kunder och en av dem är ett riktigt stort städobjekt som kräver nytänk och innovativa idéer från oss, det är bra för då får vi anledning att spela på topp. Vi tar ett spännande kliv i vår städliga.

Det svåra och viktiga för Matemwe United är nu att hålla skärpan ända till serien är färdigspelad och bucklan säkrad, samma för oss lejon; vi måste hålla hög och jämn kvalitet på städning och service hela säsongen och inte förlora några matcher, helst inte ens spela oavgjort.

Vi vill gärna tro att vår sponsring med fina tröjor, bollar och riktiga fotbollsskor gjutit liv i och stärkt Matemwe Uniteds moral, när de nu fått riktiga grejer kan de också prestera bättre på fotbollsplanen. De ser sin egen kapacitet.

Anledningen till att vi föll för ”United” var dels deras glädje, av de tre lag som finns i den lilla by vid havet, utmärkte sig ”United” med sin glädje, de log och skrattade hela tiden när de spelade matcher och även under träningarna och trots att alla inte hade riktiga fotbollsskor och samma tröjor såg man glädjen i att få vara med och bidra till sitt lag.

Ett av våra tre ledord på Städlejonet är också glädje, städglädje, den som jobbar hos oss tycker det är roligt att jobba med städning, och tycker man något är kul blir resultatet bra. Förutsatt att man har rätt laganda och känner att man är en viktig del av en större helhet.

Det andra argumentet för att vi föll för just United är när deras tränare fick frågan, varför kallar ni er Matemwe United? Han svarade: Betydelsen av ordet United, att förena, förena människor i byn, att eniga spela mot ett gemensamt mål, det är viktigt för hela samhället.

Vi på Städlejonet försöker också att förena oss och se målet tydligt framför oss. Vi är inte ofelbara men vi vill höja nivån på städning och våra städlejons tankar om sig själva, och vi vill ha roligt när vi jobbar.

Fotbollströjor Matemwe UnitedMats Josefson på Zanzibar
By |11 april 2016|