Hem/Företagsnytt/En pall blandat godis…

En pall blandat godis…

Vi har alla olika ramar för vad vi tycker är viktigt här i livet.

För mig som har levt med städning av kontorslokaler i stora delar av mitt vuxna liv är det givetvis superviktigt med bra städmaterial och dito utrustning som är lämpat speciellt för städning. Andra förvärvsarbetande proffs kan inte tänka sig ett arbete utan bästa möjliga verktyg, det snabbaste kalkylprogrammet, en riktigt bra röjsåg eller den perfekta pizzaugnsspaden.

För många år sedan ringde jag till en av våra leverantörer av städmaskiner och städmaterial, som vi även köpte toalett- och handukspapper av, just för att beställa en pall med olika toalett-, handtorkspapper, tvål och så vidare. Materialet skulle användas under Göteborgs internationella filmfestival, då elva olika biografer skulle städas under natten innan den första filmen rullade igång klockan åtta på morgonen, och vi behövde olika typer av papper till olika typer av papperssystem, som vi kunde fördela ut till varje enskild biograf under natten.

– Du kan ge mig en pall med toa- och handtorkspapper till filmfestivalen, lite blandat godis!

Jag hörde hur den nye medarbetaren hos grossisten höll handen för telefonen, sa till sin kollega.

-Arne, säljer vi godis också?

För oss som jobbar inom städning är det givetvis superviktigt med exakt rätt

städ- och skurmaskin, högtryckstvätt och städvagn, men även tvål, papper, rengöringsmedel och rena moppar, för oss är det städgodis helt enkelt!

För den unge medarbetaren hos städgrossisten, som bara jobbade sin andra dag på företaget var godis något annat, han hade helt andra referensramar på vad godis är…

I början av sommaren hade jag nöjet att tillsammans med ett stort gäng städkollegor åka till världens största ”godismässa” i Amsterdam, Inter Clean.

För en hippie är Amsterdam med sin drogliberala hållning säkerligen också en påse med blandat ” godis”, men då med helt andra saker än handukspapper, nya städrobotar, skurmaskiner, moppsystem, ångdammsugare och annat gott som vi gick igång på.

Inspirerad till tusen med många nya städideer har vi vässat klorna på STÄDLEJONET och jag ser fram emot vinterns slask med tillförsikt.

By |25 oktober 2016|